Producent grzybów suszonych: prawdziwek, maślak, koźlarz suszony

SPEŁNIAMY NAJWYŻSZE STANDARDY I NORMY SYSTEMÓW BRC, IFS, FDA ORAZ HACCP.

PODGRZYBEK brunatny suszony

129,00  netto /135,45  brutto

Doskonały, aromatyczny grzyb, który wspaniale komponuje się i uzupełnia smakiem wiele tradycyjnych potraw. Aromat bardziej intensywny od borowika szlachetnego, aczkolwiek niedoceniany tak jak jego brat. W kuchni tradycyjnej nieodzowny dodatek do dań mięsnych oraz mącznych.

 

GRAMATURA: 500g

UWAGA ! – realizujemy tylko te zamówienia, których łączny koszt wynosi minimum 200,00 zł.

Kategoria:

Opis

Jesteśmy producentem podgrzybka suszonego. Podgrzybek brunatny to doskonały, aromatyczny grzyb, który wspaniale komponuje się i uzupełnia smakiem wiele tradycyjnych potraw. Jest to dobrze znany w gastronomii grzyb, głównie ze względu na swój bogaty aromat i mięsistą konsystencję. Podgrzybek suszony to nieodzowny dodatek do dań mięsnych oraz mącznych. Po ugotowaniu grzyb ten staje się bardzo miękki, co sprawia, że może być doskonałym składnikiem potraw takich, jak jajecznica, omlet czy risotto. Sprawdza się również jako dodatek do bigosu, zup, pieczeni oraz sosów. Wspaniale smakuje również przysmażony z odrobiną czosnku. Jako producent podgrzybków suszonych, dbamy o najwyższą jakość naszych produktów, profesjonalną obsługę, a także szybką realizację każdego zlecenia. W naszym sklepie internetowym oferujemy suszone podgrzybki pakowane w worki o różnej pojemności. Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami oferty producenta podgrzybków suszonych, firmy Jampol. Zachęcamy także do kontaktu z nami, jeśli mają Państwo pytania dotyczące naszej oferty.

Informacja o produkcie
Barwa Typowa dla gatunku, zmieniona w procesie suszenia Podgrzybek brunatny
Smak Typowy dla gatunku, bez obcych smaków
Zapach Typowy dla gatunku, bez obcych zapachów
Postać Suszony, krojony lub cały
Wilgotność Maksymalnie 12%
Zarobaczywienie pierwotne Maksymalnie 5%
Zarobaczywienie wtórne Niedopuszczalne
Domieszki grzybów innych gatunków Niedopuszczalne
Termin przydatności do spożycia 24 miesiące
Dodatkowe informacje Grzyby wolne od alergenów